lauantai 7. maaliskuuta 2009

Kasvisruokaa

Viimeaikaiset uutiset viittaavat sihen, että myös kasvatettu lohi edustaa ryöstökalastusta. Niitä siis ruokitaan pikkukalalla, jota imuroidaan maailman meriltä siinä määrin, että isot kalat, delfiinit ym nälkiintyvät ruoan puutteessa. Näyttää siltä, että kalatiskin ohi on käveltävä ainakin lohen osalta kunnes tähän on ehtinyt paneutua riittävästi. Onko Norjan lohen ja kotimaisen kirjolohen ruokinnassa tässä suhteessa eroa? Entä luomulohi - sitä ei tosin Suomessa kaupasta saa kuitenkaan. Mielikuvani kuitenkin on, ett' luomulohi syö luonnonkalaa - mikäs sen luomumpaa...



Joka tapauksessa tällä kertaa syödään kasvisruokaa ja se alkaa tofun paistamisella.



Samassa hotpotissa, jossa yleensä kypsyy riisi, keitetäänkin tällä kertaa pasta; Urtekramin luomu-trikolori.



Sitten paistuvat siitakkeet - nehän ovat luomua.



Ja sitten kesäkurpitsat: Nature and More - siis luomua.



Ja paistamisen jälkeen kaikki pastan joukkoon sekaisin. Taisi sinne jotakin mausteitakin mennä. Kalaa ja varsinkin lihaa tulee käytettyä turhankin usein - kyllä kasviksistakin ruokaa tulee!

Ei kommentteja: