perjantai 26. marraskuuta 2010

Punkkua ja olutta

(ei kylläkään samaan aikaan)

Prykmestar Pils tulee Vakka-Suomen Panimolta. Tässä sekä pullo että etiketti ovat hyvin eri tyyliset kuin Teerenpelillä eli tuotteelle on haettu hiukan perinteisempää ja saksalaista ilmettä. Itse menin niin pahasti halpaan, että Alkossa luomuoluita etsiessäni sanoin myyjällekin, että etsin kotimaisia luomuoluita - tämähän on saksalainen. Joka tapauksessa sana Luomu on tässäkin selkeästi esillä, mutta tuotemerkki / tuotteen nimi on nostettu selvästi hallitsevaksi.

Tämäkin meni saunajuomana (tiistaina), mihin puoli litraa on mielestäni sopivampi koko kuin 33 cl, joka sopii taas paremmin ruokapöytään. Maku tässäkin aika humalainen - eli ei mikään tyypillinen lageri tämäkään - ja persoonallinen. Kun en ole kokenut maistelija, niin vaikea verrata näitä luotettavasti ilman että ne ovat rinnakkain, mutta tämä ei mielestäni ole niin bitter kuin Teerenpeli. Hiukan kokeneemmalta olutmaistajalta selviää, että maku on paremminkin tsekkiläinen kuin saksalainen. (linkki)






Perlagen Cabernet del Veneto on ollut Alko valikoimissa kohta 10 vuotta. Tapasin heidät ensimmäisen kerran BioFachissa 1995 ja kun olin muutaman vuoden palannut BioFachista laatikollinen Perlagen viinejä kainalossa, aukesi mahdollisuus tehdä jotakin heidän hyväkseen Suomessa. Menemättä tässä yksityiskohtiin, saimme Cabernet de Veneton Alkon valikoimiin ja koska viini oli kohtuullisen hyvä ja oikean hintainen (alle 50 mk pullo), siitä tuli nopeasti sellainen menestys, että 10% Perlagen tuotannosta myytiin Suomeen. Sittemmin Alkon luomuvalikoima tässä hintaluokassa on parantunut huikeasti ja varmaan Perlagen myyntikin Suomeen on vähentynyt. Mutta edelleen se pitää pintansa ja laatu on vuodesta toiseen tasaisen luotettava.

"Keskitäyteläinen, notkea, puolukkainen, paprikainen, hennon mausteinen" on Alkon sivuilta löytyvä kuvaus. Viini on Cabernet Franc- ja Cabernet Sauvignon lajikkeiden sekoitus. Melko kuivana ja tanniinisena ehkä sopii paremmin ruoan kanssa kuin tälla tavalla tietokoneen äärellä naukkailuun. Edelleen vakituinen ostokseni Alkosta joka tapauksessa.

Conegliano, jossa Perlage on, on Prosecco DOC aluetta ja Perlagella onkin mainioita luomu Proseccoja. Ikävä kyllä niitä ei löydy Alkon valikoimista.

Ei kommentteja: