lauantai 12. helmikuuta 2011

Calvet Reserve


Kuvauskeikka Chef & Sommelieriin on vielä kirjaamatta. Ruoka oli erittäin hyvää ja kuvatkin onnistuivat. Mutta se jää vielä seuraavaan kertaan. Nyt oli vain tarkoitus avata punaviinipullo. Tästä juomien bloggaamsiesta on muodostunut hiukan ongelma, kun pullot kertyvät tuohon pöydälle, eikä niitä voi avata, kun ne ovat kuvaamatta. Nyt sitten kuvasin ihan perusasetuksilla kolme toissa viikolla Fuldassa Saksassa Tegut supermarketista ostamaani luomuviiniä ja siitä hyvästä sain yhden pullon aukikin.


Taas Tegutissa oli sama tilanne, minkä olen aikaisemminkin todennut: luomuviinit ovat suhteellisen halpoja. Vaikka valikoima oli runsas - 20-30 laatua luomuviinejä ellei enemmänkin, vain muutama oli yli 10 € ja muutama oli alle 3 €. Ostin J. Calvetin Calvet Reserve 2009 (Merlot, Cabernet Sauvignon) (5,99 €), Chateux Pillot 2008 Côtes de Bourg (7,99 €) ja Weingut Knobloch 2009 Silvaner Classic (5,39 €). Ensinmainitun korkkasin ja maistelen sitä parhaillaan. Väri on tumma ja täyteläinen, makukin on tumma, kuiva ja hapokas ja voisiko sanoa savuinen... Ehkä kaipaisi hyvinkin ilmastusta, mitä se ei nyt saanut muuta kuin tuossa lasissa.


Asiasta toiseen: kannattaa vilkaista loppuvuonna ilmestynyttä "Viini & Ruoka" lehteä, jossa on artikkeli luomuviineistä ja 19 Alkon valikoimissa olevaa viiniä arvosteltu. Pisteitä on tullut luomuviineille 81-87/100 eli kohtuulliselle tasolle. Parhaat pisteet (87) sai Chateau de la Jaubertie (Alko 9,66 €) valkoviini, jota en kyllä muista maistaneeni.

Ei kommentteja: