lauantai 12. helmikuuta 2011

Chef & Sommelier - Haute Cuisine à la Luomu


Chef Sasu Laukkonen: keittiö ei ole suuren suuri, mutta siellä tapahtuu ihmeitä.  
Kohta kaksi viikkoa sitten meillä on ilo ja kulinaarinen nautinto istua iltaa  3 kuukautta sitten avatussa Suomen ainoassa luomuillallisravintolassa, jonka on avannut Chef Sasu Laukkonen. Chef & Sommelierin raaka-aineista yli 90% on luomua ja se on Portaat Luomuun ohjelmassa ylimmällä 5. portaalla.


Sommelier Johan Borgar valmistautuu iltaan. 

Tarkoitus oli - paitsi nauttia syömisestä - ottaa valokuvia luomun menekinedistämismateriaaliin. Muutama täällä otettu kuva tullaankin näkemään Luomu-päivillä julkistettavissa Organic Food Finlandin tekemissä esitteissä. 
Ennen ruokaa argentiinalaista tangoa. 

Kuvauksiin tarvittiin paitsi henkilökunta, myös asiakkaat ja siksi kutsuimme ystäviä syömään kanssamme ja toimimaan malleina. Kaupanpäällisiksi saimme musiikki- ja lauluesityksen: mahtavaa argentiinalaista tangoa.
Aloitetaan valkoviinillä. 
Täysi vauhti päällä keittiön puolella. 4 miestä mahtuu hyvin. 
Itse tulimme paikalle jo hyvissä ajoin seuraamaan ja kuvaamaan ruoan laittoa. Keittiö on uskomattoman pieni ja tilankäyttö tehokasta. Tässä kuvassa tilan ahtaus jossakin määrin välittyy, mutta kun kuva on otettu 24 mm polttovälillä, se kuitenkin antaa todellisuutta enemmän tilan illuusiota. 
Ollako vai eikö olla. 

Valotuksen olen hoitanut kahdella salamalla ja triggerillä. Kamera ja salamat ovat manuaalilla. Toinen salama on sateenvarjolla (näkyy ikkunasta tässä Sommelier kuvassa), toinen pienellä teholla antaa pehmentävää valoa seinän kautta. Harjoittelemista riittää, mutta minusta tulokset ovat ihan kohtuullisia.

Hyvää ja kaunista. Sommelier & Chef 


Lopuksi 
Ilta oli kaikin puolin onnistunut - kuvauksellisesti sekä ruokien ja juomien puolesta. Chef & Sommelieria voi suositella unohtumattomana ruokakokemuksena - eikä vain sen takia että ruoka on luomua. Suurkiitos Chef & Sommelierin porukalle! Tullaan varmasti uudestaan - todennäköisesti ilman kameraa.

Ei kommentteja: